אז לפני שנתעמק בנושא המעט מאיים הזה, חשוב לנו להגיד – קודם כל לנשום, אנחנו אתכם ויהיה בסדר.
על אף הקשיים בטווח הקצר, אנחנו כאמור רואים כאן הזדמנות לרענן את התפיסות הקיימות, לאתגר את המוסכמות ולייצר תפיסת מדידה עדכנית רלוונטית ובלתי תלויה. מפרסמים שרוצים להמשיך ולשלוט על הזירה הדיגיטלית בה הם נמצאים, יצטרכו לוודא שהם מסתמכים פחות על פתרונות של ענקיות המדיה ויותר על עצמאות הדאטה שלהם עצמם. מי שעדיין לא התחיל להיערך למציאות החדשה – זו השעה!
בשנה האחרונה התבשרנו על מספר שינויים בכל הנוגע למדיניות הפרטיות של ענקיות המדיה, זאת בהמשך לביקורת ציבורית רחבה בנושא, חקירות של רגולטורים ותגובות שונות של הענקיות. כתבנו על זה כאן למתעניינים:
https://mdigital.co.il/knowledge-base/programmatic/first-party-data/
לאחרונה, אפל העלתה הילוך במאבק כאשר הצהירה בפומבי שתצמצם משמעותית את היכולת של פייסבוק לשאוב מידע מהיוזרים ב IOS14, וכן כי תדרוש אישור פוזיטיבי של המשתמשים לשליפה ואגירת המידע .
מצד אחד, כל אפליקציה שתרצה לאסוף מידע על המשתמשים בה תצטרך אישור מפורש של כל משתמש, ומצד שני האפליקציות יצטרכו לעמוד בתנאים שאפל הגדירה.
בהתאם לכך , פייסבוק כמו גם הענקיות הנוספות מפנימות שאיך שלא נהפוך את זה יש כאן פגיעה ביכולת איסוף המידע, ובאופן ספציפי ביכולת המדידה והייחוס – כלומר – פייסבוק נהגה עד כה להסתמך על מגוון אדיר של מידעים שקרו באפליקציה שלה – אך גם מחוצה לה, וכך ידעה (א) לדווח לעצמה ולנו על תרומת הפרסום להצלחת הקמפיינים (ב) לאתר סיגנאלים שיעזרו לה לשפר את הביצועים. המשמעות של המהלך על פייסבוק ואפליקציות אחרות, היא צמצום משמעותי של המידע שנאסף על משתמשים – ופגיעה ביכולת למדוד, לאפטם ולצבוע.
על אף ההתרעמות של פייסבוק על השינוי, לא נותרה לה ברירה והיא נאלצה לבצע שינויים מרחיקי לכת בפלטפורמה על מנת לעמוד בהגדרות הפרטיות החדשות של אפל, המהווה 57% מהמכשירים הניידים בארה”ב.
סיכמנו את השינויים לארבעה משמעותיים:
צמצום יכולות איסוף המידע– משתמשי iOS14 יצטרכו לאשר לפייסבוק לאסוף עליהם מידע מאפליקציות צד שלישי. יוזר שלא יבצע אישור , המידע אודותיו לא יעבור.
צמצום כמות המידע שניתן למדוד בפייסבוק– מעתה, נוכל לאסוף אך ורק 8 פרטי מידע (=איוונטים) שונים לכל חשבון פרסום, ואותם 8 יידרשו להיות מאורגנים בהיררכיה סדורה – עד היום ניתן היה לאסוף מספר בלתי מוגבל של פרטים–השאיר ליד, נרשם לניוזלטר, הוסיף לסל, ביצע רכישה, סכום הרכישה, הוסיף מוצר לעגלה וכו’.
צמצום חלון ההמרה – כיום, אם משתמש צופה / מקליק על מודעה המובילה לאתר אבל רוכש אחרי חלוף הזמן (למשל: שבועיים), פייסבוק תכיר בתרומת החשיפה/הקלקה המוקדמת ותסמן “המרה” בקשר לאותה חשיפה/הקלקה. בקרוב, ניתן יהיה למדוד המרה רק עד 7 ימים, לכל היותר (עד כה 28 יום) ורק לאחר ההקלקה בפועל (עד כה – גם אחרי חשיפה).
המשמעות היא צמצום כמות ההמרות שפייסבוק מייחסת לעצמה ובכך ירידה (תיאורטית) באפקטיביות.
עיכוב בהעברת הנתונים – פייסבוק תקבל את המידע על המרות לא בזמן אמת אלא בעיכוב, מכאן שקבלת החלטות ניהוליות והחלטות אופטימיזציה ייפגעו.
מעבר ללימוד החומר והשינויים, ישנן 3 פעולות דחופות שעל כל מפרסם בפייסבוק לבצע בהקדם: תהליך טכני של אימות שם הדומיין המצוין בחשבון הפרסום, הגדרה מחודשת של אבנטים בחשבון הפרסום בהתאם לכללים החדשים (עד 8 איוונטים, על פי היררכית חשיבות), עדכון ה SDK עבור מפרסמים שמקדמים אפליקציה דרך פייסבוק, וגם כאן לבצע הגדרה והיררכיה של איוונטים.
למצגת: “ביצוע אימות דומיינים לקראת עדכון ios14” לחץ כאן!
המציאות החדשה תיאלץ את כולנו לחשיבה מחודשת על אופן המדידה והאופטימיזציה של הקמפיינים שלנו. על אף הקשיים בטווח הקצר, אנחנו כאמור רואים כאן הזדמנות לרענן את התפיסות הקיימות, לאתגר את המוסכמות ולייצר תפיסת מדידה עדכנית רלוונטית ובלתי תלויה. מפרסמים שרוצים להמשיך ולשלוט על הזירה הדיגיטלית בה הם נמצאים, יצטרכו לוודא שהם מסתמכים פחות על פתרונות של ענקיות המדיה ויותר על עצמאות הדאטה שלהם עצמם. מי שעדיין לא התחיל להיערך למציאות החדשה – זו השעה!
McCann Digital כקבוצה והצוותים המקצועיים כאן כדי ללוות אתכם בתהליך, להיות זמינים לשאלות ולתמיכה טכנית ומקצועית ככל שיידרש.